Mobiltelefon mentes esküvő

Bizonyára mindenki volt már esküvőre hivatalos, akár többször is élete során. Vendégként is izgulunk, hogy vajon milyen lesz a Menyasszony ruhája, frizurája, valamint a Vőlegény öltönye…stb., illetve milyen fokú szervezés köszön vissza a Nagy Nap egésze alatt.  

Mindenre kíváncsiak vagyunk és minden élményt, amely minket azon a napon vendégként ér szeretnénk megosztani azokkal, akik nem tartottak velünk. Minél több dolgot haza vinni a napból, az esküvő hangulatából, magából az érzésből, ami körüllengi az ilyen eseményeket.

Kézenfekvőnek gondoljuk, hogy a lehető legjobb választás a fenti céljaink megvalósításához okostelefonunkkal megörökíteni a legtöbb eseményt a napból.

Így van ez jól, hiszen ezek a felvételek mégiscsak a sajátjaink, melyeket bármikor meg tudunk nézni, újra tudjuk élni az eseményeket akkor, amikor csak szeretnénk, hiszen a telefonunk legtöbbször nálunk van.

De mit tehetnek azok a Párok, akik azt szeretnék, hogy a vendégeik ne egy mobiltelefon kijelzőjén keresztül éljék meg a pillanatot?

Természetesen erre is megvan a megfelelő megoldás és mindezt rendkívül elegánsan is elérheted. A következő megoldásokat javaslom:

1., Már a meghívó készítésekor néhány vicces mondattal hívjátok fel a vendégeitek figyelmét arra, hogy mely szertartások alatt szeretnétek, hogy nélkülözzék a mobiltelefon használatát.

2., Egyeztessetek a ceremóniamesteretekkel, vőfélyetekkel arról, hogy tájékoztassa a meghívott vendégeiteket azokról a telefon mentes övezetekről, melyeket korábban meghatároztatok magatoknak.

3., Helyezzetek el egy jól látható helyen információs táblát, melyen mindenki számára elérhető módon fel van tüntetve, hogy mit is szeretnétek.

Ötletes információs tábla

Azt gondolom bármelyik módot is választjátok, minden esetben fontos, hogy kérésként hasson, ne pedig felhívásként, vagy utasításként.

Valóban szükséges lehet ezeket az intézkedéseket megtenni?

Úgy gondolom ezt mindenki maga mérlegelje. Ha azt szeretnéd, hogy minden egyszeri és megismételhetetlen pillanatot közösen éljetek meg a hozzátartozókkal, családtagokkal, barátokkal, akkor érdemes lehet energiát fodítani erre is.

A villanó vakuk látványa egy fotón, vagy videó felvételen akár egy temlomi szertartás keretein belül nem feltétlen kívánatos jelenség; talán érdemesebb elkerülni.

Egyébként jó fejek voltak a srácok 🙂

Továbbá a legtöbb esetben ezzel azok munkáját is megkönnyítitek, akik szintén az esküvőtök részét képezik és azért tartanak Veletek, hogy professzionális módon megörökítsenek mindent, amit megéltek. Tehát kisebb eséllyel kerül így a vendég a fotográfus, vagy a cinematográfus látóterébe, így a legjobb szögek továbbra is az övéké.

Illetve, ha arra vágysz, hogy a lehető legprofibb módon kivitelezve, tökéletes szögből és kiváló minőségben kerüljenek fel az esküvői képeitek a közösségi média platformokra, szintén tanácsos lehet a fentieket megfogadni és a fotográfus által készített képekből posztolni majd.

🕊

💡HASZNOS TIPP: ha mód van rá alakítsatok ki fotósarkot a vendégeitek számára. Sokkal szerencsésebb egy helyre koncentrálni a fotózásra vágyó vendégeiteket, ezen felül ha néhány kiegészítővel, fotózási kellékkel is készültök a vendégeiteknek, akkor még nagyobb eséllyel lesz vonzó számukra ez a „szolgáltatás”.

Továbbá akár egy Instax fényképezőgép kihelezése is remek ötlet lehet. Természetesen mint mindennek, így ennek is megvannak a maga hátrányai. Általában, ha kifogy a film az ilyen kamerákból, akkor annak utántöltése sokaknak problémát jelenthet. Ilyen esetekben a film cseréjére érdemes felkérni egy arra felkészített felelős személyt.

Poszt megosztása: